19 Ocak 2015 Pazartesi

Galata Kulesi, İstanbul Ayaklarımızın Altında!

Buse ile geçtiğimiz haftalarda İstanbul'un tarihi yerleri ile ilgili bir araştırma ödevi hazırlamıştık. Tarihi yerlerin fotoğraflarını inceleyip, Buse'nin beğendiği fotoğraflardan kolaj oluşturmuştuk. Buse ile henüz tarihi turlara başlamadığımızdan her yeri merak etse de, elbette en beğendikleri Kız kulesi ve Galata kulesi oldu. Galata kulesini Rapunzel'in saçlarını sarkıttığı kuleye benzettiğinden en merak ettiği de o oldu. Bizde eşimle en kısa zamanda onu Galata kulesine götürmeye söz verdik.



Bu pazarda Beyoğlu'na annemlere gidince, Buse'ye verdiğimiz sözü tutalım dedik. Havada şansımıza oldukça güzeldi. Bu arada merak edenler olursa, Galata kulesine giriş ücretleri, tam 10 tl, öğrenci 5 tl. 7 katı asansörle çıktıktan sonra son iki katı yürüyerek çıkıyorsunuz ve sonunda İstanbul'un tepesinde muhteşem bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Buse en çok kuşlara yakın olmayı sevdi, atılan yemekleri havalarda kapan martıları izlemeye doyamadı. Hafta sonu olduğu için kule oldukça kalabalıktı ve seyir bölümü dar olduğundan pek muhteşem fotoğraflar çekemesek de yine de bir kaç kare yakalamayı başardık :)





Hafta sonu çocuğumla nasıl vakit geçirsem, nereye götürsem diye düşünüyorsanız, havanın iyi olduğu bir gün Galata kulesine götürmenizi tavsiye ederim. Sonrasında dilerseniz kulenin üst katında ki restoranda, dilerseniz Galata'da ki ufak cafelerin birinde birlikte vakit geçirebilirsiniz. Yol üzerinde ki cafelerin hepsi birbirinden cezbedici, seçmekte zorlanabilirsiniz.

Herkese iyi haftalar dilerim <3


12 yorum:

  1. İstanbula ilk defa geçen Mayısta gittim ve aşık oldum şehre. Biliyordum elbet güzel olduğunu ama kep bu şehirden korkmak beni 37 yaşına kadar uzak tuttu. Dah birçok yeri vardı gezilecek. Galata kulesine çıkamadık mesela. Daha çok beyazıt tarafındaydık. tariihi yerleri gezdik bi de beyoğlu tabi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaman kısıtlı olup gidilecek yerler çok olunca hep bir şeyler eksik oluyor tabi, İstanbul'a bir daha ki gelişinizde gidersiniz belki, sevgiler <3

      Sil
  2. Çok güzel,bende Galata kulesine gitmek istiyorum,inşallah bir daha İstanbula gittiğimde gezebilirim.

    YanıtlaSil
  3. Eşimle çok sık gittiğim yerlerden birisi çok ta severim...
    Şöyle yükseklerden istanbulu seyretmek kadar güzel bişey var mı :)
    Sevgiler... Takipteyim...
    http://meryeminmutfagindan.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Çok severim İstanbulu .Annemin memleketi nede olsa o kadar güzel ve gezilecek var ki..

    YanıtlaSil
  5. merhaba ne güzel kızınızla gezmişsiniz.inşallah oğlum büyüyünce bizde gezeceğiz.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Paylaşımlarınız için teşekkürler takibime aldım bende beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten de Rapunzel'in saçlarını uzattığı kuleye benziyor :)

    YanıtlaSil
  8. Gecen ay Istanbul` daydim ama fotolari görünce ozledigimi farkettim, bir Izmirli olarak Istanbul` a da bayiliyorum, ne mutlu size orada yaşıyorsunuz: ) Maşallah Buse' ye cok seker, bu yaslarda hayal dünyaları cok genis, Rapunzel' in kulesine benzetmesi de cok sekerce :) Akşamüstü ve gece oradaki mekanl arda bir seyler icmek cok keyifli oluyor...

    YanıtlaSil
  9. Bir dönem kısa bir dönem İstanbul da yaşadım. Ama galata kulesine gitmek nasip olmadı. Gezilecek o kadar çok yeri var ki..
    Sevgiler
    http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. ahhhh İstanbul...nasılda özledim.. bu güzel fotograflar için çok teşekkürler.. güzel anıları canlandırdınız:)

    YanıtlaSil
  11. Ne hoş bir aile blogu bayıldım, Allah bozmasın çok mutlu görünüyorsunuz. Güzel günler dilerim :)

    YanıtlaSil